Relatietherapie

Ruzies, tegenslag en botsende karakters komen binnen de meeste relaties voor. In veel gevallen komen de partners er samen uit. Soms lukt dat niet. Dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Vaak is er onbegrip voor elkaar, een gebrek aan vertrouwen of een groot meningsverschil waarin geen overeenstemming kan worden bereikt. Stress, sleur, problemen met (stief)kinderen, vreemdgaan, verslavingen, ziekte, seksuele problemen of structurele ergernissen kunnen de problemen verergeren. Hierdoor kunnen langdurige conflicten ontstaan met het risico dat je steeds verder uit elkaar groeit. Misschien dat je zelfs een hekel aan elkaar krijgt en jullie liefde verloren gaat.

Hoe werkt relatietherapie bij Praktijk Het Kompas?

Bij relatieproblemen gaat het meestal om een verschil van zienswijze tussen de partners. Twee personen, twee waarheden. Maar beide meningen tellen.

Ik ga mijn best doen om jullie gebalanceerd te benaderen. Dit betekent dat ik er van uit ga dat jullie allebei voor een deel verantwoordelijk zijn. Ieders aandeel in het probleem zal benoemd worden.

Mijn doel voor jullie relatie is dat een veilig, betrokken, troostrijk en plezierig contact ontstaat. Daarbij richt ik me op de emotionele band. Ieder mens heeft een diepgeworteld verlangen naar aandacht, emotionele respons en wederzijdse belangstelling van de partner. Het is belangrijk die intieme hechting te herstellen.

Therapie helpt. Met de behandeling die ik bied treedt bij 70% verbetering op volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Tijdens de behandeling gaan we intensief werken aan de relatie. Het eigenlijke werk van de behandeling moet voor het grootste deel thuis plaatsvinden.

Relatietherapie kan ook ingezet worden zonder dat er sprake is van problemen. Om te verdiepen bijvoorbeeld. Of om kleine barstjes te lijmen.